Skip to Main Content

İbrahim Bodur Kütüphanesi: Ana Sayfa

Robert College Library Page in Turkish
 
Robert College Ex Libris - Past and Present

İletişim

E-posta: library@robcol.k12.tr

Ödünç Verme Masası: (212) 359- 2446

Referans Masası: (212) 359-2481

Çalışma Saatleri

Pazartesi – Perşembe 07:30-21:00

Cuma 07:30 - 17:00

Cumartesi - 9:30-17:00

Mezunlar Pazartesi-Perşembe ve Cumartesi  günleri 15:30 ve 17:45 saatleri arasında kütüphaneyi kullanabilirler. 

 

Katalog Tarama

Arama teriminizi yazınız ve Keyword ikonuna tıklayınız. Aramanızı, Yazar veya Eser adına göre yapmak için ilgili ikonlara tıklayınız. 

Find:

Search Titles Search Authors Search Subjects Search Keywords Search Series
Advanced Search

Kütüphane Restorasyonu

Kütüphaneye İbrahim Bodur’un adı verildi – Robert Kolej 1950 mezunu İbrahim Bodur, okulun 150. yıldönümü için büyük bir bağışta bulundu.  

"Robert Kolej’in bugünkü ve gelecekteki öğrencileri için bir dileğim var. Okuldaki vaktinizin tadını çıkartın, her fırsatta kütüphaneye gidin. Onu sadece ders çalışacak bir yer olarak değil, araştıracak, keşfedecek ve öğrenecek bir mekân olarak görün. Büyük düşünürlerin asla öğrenmekten vazgeçmeyen insanlar olduklarını hiçbir zaman unutmayın.” Bu sözler, Kale Grubunun kurucusu ve Onursal Başkanı olan ve Robert Kolej’e yaptığı büyük bağışa teşekkür olarak Kütüphaneye adı verilen Robert Kolej 1950 mezunu İbrahim Bodur’un öğütleridir.     

Kampüsün odak noktalarından biri olan Kütüphanede, artan ihtiyaca cevap vermek amacıyla 2014 yaz döneminde büyük bir yenileme çalışması başlamıştır. Bu değişim sonucunda ferah, çekici ve çağa uygun bir alan ortaya çıkmıştır.   

2015-16 eğitim-öğretim yılından itibaren bütün öğrenciler laptop kullanacağı için priz ve internet erişimi gereksinimi çoğalmıştır. Bu nedenle zemin yükseltilerek kablolar ve ısıtma-soğutma sistemleri alt bölmeye alınmıştır. Yeni sistem, kabloların düzgün biçimde kamufle edilmesini sağlamaktadır ve gelecekte güncelleme yapılmasına da uygundur. Zeminin yükseltilmesinin bir diğer avantajı da alanların pencerelere daha yakın olması, böylece salonlara daha fazla doğal ışığın girebilmesidir.       

Ağır kitap rafları yerine yerleştirilen daha hafif ve esnek kullanımlı raflar sayesinde yaklaşık 37.500 İngilizce ve Türkçe kitaptan oluşan koleksiyon, adeta havada duruyormuş izlenimi bırakmaktadır. Bu kullanışlı raf düzeni sayesinde, çalışma bölümlerine daha fazla alan açılmıştır. Oturma grupları için yerleri değiştirilebilen mobilyalar seçilmiş ve ihtiyaca göre küçük gruplara veya bireysel kullanıma göre düzenlenmelerine olanak tanınmıştır. Kütüphanenin dersliğindeki katlanabilir bölme duvarı, büyük sınıfların yanında daha küçük grupların toplanmasına da uygundur.         

Eski ahşap raflar değerlendirilerek ergonomik tasarımlı, çeşitli boyutlarda gruplaştırılabilen güzel masalara dönüştürülmüştür. Ahşabın bir kısmı da rafların dekorasyonunda ve ana salonda kullanılmıştır.      

İbrahim Bodur “Bana ve aileme bu onuru veren sevgili okulum Robert Kolej’e içten teşekkür ederim. Bugünden sonra bu okulun parçası olan ve olacak öğrencilerin sadece bana ait değil, Türkiye’ye ait olan bir başarı öyküsünden esinleneceklerini bilmek büyük bir mutluluk” dedi.  

“Robert Kolej’i çok sevdim, orada geçirdiğim her dakikayı sevdim ve okulun bana verdiği her şey benim için değerli oldu. Arkadaşlarımla halâ görüşüyorum ve o günleri aradan sadece birkaç yıl geçmiş gibi anıyoruz.”

İbrahim Bodur Kütüphanesi, Robert Kolejde okuyacak yeni kuşakların anılarında kesinlikle özel bir yere sahip olacaktır.    

 

Alındığı kaynak: RC Quarterly, Spring/Summer 2015, Issue 10

 

Kütüphane Hesabına Erişim

 

Robert Kolej öğrencileri, öğretmenleri ve çalışanları kütüphane kataloğunda kişisel bir alana sahiptir. Kullanıcılar kişisel hesaplarını kullanarak:

  • Web sayfası, elektronik kitap ve dergileri de içeren tüm kütüphane kaynaklarını tarayabilir,
  • Bir başka kullanıcı tarafından ödünç alınmış bir kitabı ayırtabilir ve kitap iade edildiğinde sistem tarafından e-posta ile bilgilendirilir,
  • Kütüphane koleksiyonu için kitap önerisinde bulunabilir,
  • Kitap listesi oluşturabilir,
  • Kullanıcı hesabında yer alan güncel kaynakları ve geçmişte ödünç alınmış iade edilen kaynakları görüntüleyebilir.

Sisteme giriş yapabilmek için kütüphane kataloğunun sağ üst köşesinde yer alan “login” ikonuna tıklayınız ve kullanıcı adınızı/şifrenizi giriniz. Şifreniz epostalarınızı açmak için kullandığınız şifrenizdir.

Kataloğa erişmek için tıklayınız. library@robcol.k12.tr adresinden kütüphanecinizle iletişim kurabilirsiniz. 

Deneme

İbrahim Bodur Kütüphanesi Elektronik Kitap Koleksiyonu